5 gode råd til at fjerne flåter

Der findes mange gamle husråd til, hvordan man bedst muligt fjerner en flåt på sin hund. Det er dog ikke alle råd, der virker!

Hvis flåten fjernes forkert, kan det give betændelse, og man kan i værste tilfælde risikere, at flåten har bidt sig fast og overført bakterier som Borrelia, Anaplasma eller den i Danmark nye Babesia, som også kaldes “hundemalaria”

Se her hvor nemt du fjerner en flåt på din hund ved at følge nedenstående 5 trin:

  1. Vær 2 personer om at fjerne hundens flåter. Så kan den ene holde hunden rolig, og den anden har to hænder fri til arbejdet.
  2. Tag fat i flåten med en flåttang så tæt på huden som muligt. Drej flåttangen rundt, så slipper flåten.
  3. Lad være med at forsøge at ”nulre” flåten af huden. Det kan få dyrets hoved til at blive siddende i huden, mens kroppen falder af. Dette kan fremkalde betændelse i bidsåret.
  4. Lad være med at smøre flåten med petroleum, margarine eller lignende. Det hjælper ikke og vil virke stærkt irriterende i såret, hvilket kan give hudbetændelse
  5. Når flåten er fjernet, kan du rense såret med flydende klorhexidin på lidt vat. Det hjælper til at forebygge betændelse.

Er du i tvivl, om flåten er blevet fjernet, eller ønsker du at undgå at gå på flåtjagt, kan du besøge dyrlægen, der kan anbefale det rette flåtmiddel til lige netop din hund.

Find nærmeste dyrlæge herunder

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy