DERFOR SKAL DIN HUND TIL DYRLÆGE

De fleste tager en tur forbi dyrlægen med deres hvalp, men det er mindst lige så vigtigt at få tjekket din hund senere i livet. Hunde kan nemlig ikke fortælle når de har ondt, og farlige sygdomme kan nemt blive overset.

Din hund bør ”til syn” mindst
en gang om året

Det er ikke kun bilen der skal have et jævnligt tjek, også din hund har brug for at blive set grundig efter for at forebygge problemer. For jo før eventuelle sygdomme bliver opdaget, desto større er chancen for at din hund bliver helt rask og frisk igen og at en eventuel behandling bliver kortere end ellers.

Dyrlægen undersøger både ører, øjne, mund og tænder. Lymfeknuder bliver tjekket, huden undersøges for evt. sår, tæger og andet utøj.  Leddene bøjes igennem, for at se om de bevæger sig ubesværet og uden smerte. Hjertet bliver tjekket og meget mere. Så når I går fra klinikken kan I være rolige for at alt er som det skal være.

Husk de vigtige vacciner

Hunde kan rammes af en lang række smitsomme sygdomme. Men heldigvis findes der effektive vacciner. Og her kan din dyrlæge hjælpe med at lægge et effektivt vaccineprogram, der sikrer din hund mod smitte.

De vigtigste er kernevaccinerne. Dem bør alle hunde have, da de beskytter mod meget smitsomme og potentielt dødelige sygdomme, som de fleste hunde risikerer at blive udsat for.  De består af

Hundesyge: En meget smitsom og ofte dødelig virussygdom, som er tæt beslægtet med mæslinger.

Parvovirus: En ekstremt smitsom virus, der medfører livstruende diarré og som ofte angriber hvalpe.

Hepatitis: En virus som overføres via spyt, urin og afføring og spredes til vitale indre organer.

OBS: Det er vigtigt, at få din hund beskyttet allerede som hvalp. Første vaccination anbefales, når hvalpen er otte uger gammel, og derefter følges op efter vaccineprogrammet, så din hund er beskyttet livet igennem.

Få den bedste beskyttelse mod flåter

Mange dyreejere er i tvivl om, hvilket flåtmiddel der er det bedste for deres hund. Det kan være en jungle at finde rundt i de mange forskellige flåtmidler på markedet, men din dyrlæge er ”neutral” og derfor den bedste til at give dig gode råd og vejledning om det rette forebyggende flåtmiddel til lige netop din hund.

Er skaden sket, og har din hund allerede slæbt en flåt eller flere med hjem, kan dyrlægen også rådgive om den bedste behandling.

Tøv derfor ikke med at kontakte dyrlægen, hvis du har spørgsmål om flåter eller behandling.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy