Flåtmiddel
– hvor kan du finde information?

FLÅTERNE SPREDER SIG

Flåterne spreder sig og det gør de sygdomme, de kan overføre også. Det har du sikkert allerede hørt og læst om i fx nyhederne. Mere end 25% af flåterne bærer på en eller flere sygdomme, der kan overføres til mennesker eller dyr og selve biddet kan give infektion.

Flåterne har flere livsstadier (æg, larve, nymfe og voksen). Udviklingen fra larve til nymfe og fra nymfe til voksenstadiet kræver alle et blodmåltid, hvor der er risiko for flåten kan overføre sygdommene til de dyr eller mennesker de bider.

FLÅTMIDLER – HVAD SKAL DU VÆLGE?

Der er mange forskellige flåtmidler på markedet. Både tyggetabletter, pipetter til at dryppe i nakken, spray og halsbånd. Alle har deres fordele og ulemper. Nogle foretrækker tyggetabletter, andre halsbånd og andre pipetter.

HVOR KAN DU FINDE INFORMATION?

Vidste du, at du kan finde mere information om produkterne ved at læse produktresumet eller som det også kaldes SPC (Summary of Product Characteristics). SPC’et kan du blandet andet finde på den nye hjemmeside MedicinTilDyr.dk. Du kan også læse indlægssedlerne på indlaegsseddel.dk

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy