BESKYT DIN HUND MOD
FLÅTER OG LOPPER

Flåter og lopper kan medføre, at din hun bliver alvorlig syg. Det er derfor utroligt vigtigt at beskytte din hund korrekt. Spørg din dyrlæge til råds og få vejledning i hvilke midler, der både kan virke forebyggende og behandle både flåter og lopper.

Dit ansvar

Du har ansvaret for at tyde din hunds signaler, når den bliver syg. Det kan din dyrlæge hjælpe dig med. Hvis din hund bliver syg som følge af et flåtbid, hjælper din dyrlæge med både råd, vejledning og behandling, der gør din hund rask igen.

Tag hunden med til dyrlægen, hvis den:

  • Kaster op
  • Får diarré
  • Har mindre appetit
  • Er mere sløv end normalt

Din dyrlæge ved hvad og hvor meget medicin, som din hund skal have. Det er vigtigt, at du er godt informeret om medicinen til din hund.

Hvordan beskytter du din hund?

Alle 550.000 hunde i Danmark risikerer at møde flåten, for den flyttet tættere på boligområder. Når du har gået tur med din hund i skoven eller parken, skal du se den efter for flåter. Hvis flåten bærer på en sygdom, overfører den typisk først bakterierne efter at have siddet i 24 timer. Gå til din dyrlæge hvis du er i tvivl.

Tjek hundens pels og brug vores 5 gode råd til at fjerne flåterne.

Fakta

Sygdomme

Flåter kan overføre sygdomme som borreliose og anaplasmose, som bl.a. giver feber, træthed og smerter. I sjældne tilfælde kan de overføre smitsom hjernebetændelse, som hunden (og du) kan dø af. Flåtbiddet kan også give hunden en smertefuld betændelse i huden.

Kend din flåt

En flåt er en lille blodsugende mide, som er få millimeter stor. Den har otte ben. Mange tror, at tæger og flåter er det samme, men tægen er ufarlig, har kun seks ben og er meget større end flåten. Flåten kan blive 5 år og overvintrer ved at grave sig ned.

Flåten er tæt på

Alle danskere bor tæt på flåtområder. Flåten kan komme helt ind i haverne med vilde fugle og med værtsdyr som rådyr, der er rykket tættere på mennesker.

5-5 reglen

Hvis du fem dage efter, at du har haft en flåt på besøg, oplever en fem centimeter rød ring om såret, skal du til lægen og din hund til dyrlægen. Der kan være risiko for Borrelia-infektion.

Fra marts til november

Flåterne er flest fra marts til november, men de findes også i milde vintre med en temperatur over 5 grader. Højsæsonen er milde, fugtige somre. Flåtens værtsdyr, rådyrene, har formeret sig meget. Det samme har flåten.

100 dobler vægten

Hunflåten lægger 2.000 æg efter at have suget sig mæt i blod i 14 dage. Fuld af blod vokser hendes krop fra få millimeter til op imod en centimeter. Den øger sin vægt fra 3 mg. til 300 mg.

SÅDAN UNDGÅR DU FLÅTER

Den bedste måde at undgå flåter på din hund er ved at følge nedenstående 3 trin.
Se hvor nemt du undgår flåter her.

1.

TJEK DIN
HUND FOR FLÅTER

Undersøg hundens pels for flåter. Har din hund lang pels, kan de ulækre kryb gemme sig godt bag ører, på maven eller andre steder i pelsen, og det gælder derfor om at tjekke hundens pels grundigt.

2.

Kontakt
dyrlægen

Din bedste ven i kampen mod flåter er din dyrlæge. Kontakt derfor din dyrlæge hvis din hund er blevet angrebet af flåter – men også når flåtsæsonen nærmer sig, kan du få hjælp til at undgå flåtbid på din hund.

3.

Få gode råd
og vejledning

Der findes mange husråd og flåtmidler på markedet, men din dyrlæge er den bedste til at give dig råd og vejledning. Din dyrlæge kan hjælpe dig med at vælge det flåtmiddel, der er bedst til netop din hund.

Lars Jepsen

Ejer af Golden Retriver

Jeg tog til dyrlægen, som fandt 5 flåter på min hund. Kan anbefale andre at gøre det samme

KÆLEDYRSUNIVERS

5 gode råd til at fjerne flåter

Der findes mange gamle husråd til, hvordan man bedst muligt fjerner en flåt på sin hund. Det er dog ikke alle råd, der virker!
Læs mere

Derfor skal du tage til dyrlæge

Mange dyreejere er i tvivl om, hvilket flåtmiddel der er det bedste for deres hund. Det kan være en jungle at finde rundt i de mange forskellige flåtmidler på markedet – og derfor anbefaler vi, at du tager fat i din nærmeste dyrlæge.
Læs mere

Pas på: Nu er det flåtsæson

Flåtsæsonen er over os, og det betyder, at du skal være ekstra opmærksom på flåter på dit kæledyr. Har din hund været en tur i skoven, i parken eller rullet sig i græsset, kan den være angrebet af flåter.
Læs mere

Hjemmelavede julekiks til din bedste ven

Hjemmelavede julekiks til din bedste ven Flæskesteg, klejner, andesteg og pebernødder. Julen er forbundet med mange dejlige dufte, og din hunds snude opfanger dem alle. Men det er en dårlig idé at lade den smage,...

Flåten går IKKE i vinterhi

Flåten går IKKE i vinterhi Bedst som du måske gik rundt og troede, at din hund blev fri for den lille parasit om efteråret, må du altså tro om igen. For flåten er stadig meget...

Tegn på at din hund er deprimeret

Tegn på at din hund er deprimeret Din hund udviser manglende lyst til at lege, gå tur eller gøre, hvad den ellers plejer Hunden sover hele tiden eller meget mere end normalt Din hund har...

PAS PÅ: FLÅTERNE KOMMER!

Endelig er det forår og tid til at nyde naturen med lange gåture. Men også flåterne er aktive i det gode vejr. Så pas godt på at de ikke angriber din hund. HVORNÅR SKAL DU...

Derfor skal du tage til dyrlæge

De fleste tager en tur forbi dyrlægen med deres hvalp, men det er mindst lige så vigtigt at få tjekket din hund senere i livet. Hunde kan nemlig ikke fortælle når de har ondt, og...

5 gode råd til at fjerne flåter

Der findes mange gamle husråd til, hvordan man bedst muligt fjerner en flåt på sin hund. Det er dog ikke alle råd, der virker! Hvis flåten fjernes forkert, kan det give betændelse, og man kan...

    Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy